Hvad er en e-cigaret?

En e-cigaret er et sundere alternativ til tobakscigaretter, hvor røgen er erstattet af vanddamp. De elektroniske cigaretter er en forholdsvis ny trend, der hastigt breder sig, idet den tilbyder alt det gode, rygningen bringer med sig, men uden at sætte sundheden på spil. E-Cigaretter kan fås både med og uden nikotin, så kroppens behov for nikotin kan blive opfyldt uden at være under indflydelse af den giftige tobaksrøg. Desuden kan de også være med til at lette abstinenserne ved et fuldstændigt rygestop på den måde, man ikke mister fordelene ved rygningen.

Er e-cigaretterne sunde?

Der er ikke udført meget forskning omkring de elektriske cigaretter, da det stadig er et ret nyt og for mange fremmed fænomen. Derfor er det ikke endnu muligt på videnskabelig baggrund at sige sikkert, at cigaretterne er uskadelige, men meget tyder på, at de ikke indeholder skadelige stoffer i samme mængder som de klassiske tobakscigaretter. Der er heller ikke tegn på, at de har sammenhæng til nogle af de typiske rygersygdomme, som tobakscigaretter har. Problemet ved tobakscigaretter er også ofte lugten, der sætter sig i tøj og hår og bliver hængende, selv når cigaretten er slukket, hvilket ikke er et problem med de nye cigaretter, der er lugtfrie.

Udvalg af e-cigaretter

Udbuddet af elektroniske cigaretter er vokset sig stort på meget kort tid, hvilket også vidner om produktets popularitet. Særligt på nettet tilbyder adskillelige hjemmesider forskellige hylstre og e-væsker med smag. For eksempel kan dampen få smag af jordbær, kaffe eller tobak, som kan være med til at imitere den ægte rygeoplevelse. Cigaretter kan også fås hos forskellige forhandlere og kan både købes som engangsbrug og som genopladelige. Udover cigaretter kan man også få vandpibe, pibe og cigar i en forbedret elektrisk version, som ofte er billigere end den ægte vare.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *