SME server – det oplagte servervalg

SME Server fra contribs.org er en Linux server distribution rettet mod små og mellemstore virksomheder. Fokus er på stabilitet, driftsikkerhed og “ease of management”.

SME Server har fornylig set dagens lys i version 8. Den er baseret på CentOS 5.8 og indeholder stort set alle de funktioner, som er relevante for en server i en mindre virksomhed. Funktioner som email server, database server, filserver og webserver er alt sammen standard og fungerer “ud af boksen” stort set uden yderligere installation eller opsætning.

I forhold til mange af de andre Linux-distributioner på markedet, ligger SME Serverens klare styrke i det simple og intuitive webbaserede administrationsinterface, hvorfra alle de daglige operationer så som oprettelse af brugere, grupper og email adresser samt ændring af passwords og opsætning af backup klares.

Et andet afgørende punkt for SME Servers popularitet, er den fantastiske driftsstabilitet, som virksomheder sætter enorm stor pris på. SME Server har eksisteret i mere end 12 år og har gennem al denne tid vist sig, som et solidt alternativ til de større og mere kendte Linux-baserede server distributioner såvel som konkurrerende server teknologier.

SME Server stiller ikke de store krav til den underliggende server hardware. Og SME Server performer derfor ganske godt på selv mindre servere. Selve SME softwaren er Open Source og er derfor gratis at download’e og benytte. Og der er derfor heller ingen brugerlicenser eller lignende investeringer, som skal foretages. Alt i alt blot endnu et godt argument for at indføre SME Server i virksomheden.

Yderligere information på dansk samt professionel support til SME kan findes på http://www.kenneth-wellin.dk/category/sme-server og http://www.systemservice.dk/servere/sme-server.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *